Gratinirana paradižnikova juha

Sestavine:
- 1/2 čebule
- 2 stroka česna
- 4-5 svežih zrelih paradižnikov
- 3 sušeni paradižniki (predhodno namočeni ali vloženi)
- 2 žlički paradižnikovega koncentrata
- sol, poper
- ščepec sladkorja
- zelenjavna jušna osnova (2dl)

- žlička balzamičnega kisa
- voda
- lovorjev list, kumina, žajbelj, rožmarin, bazilika, origano
- popečena bageta (po želji jo lahko vtrete z mešanico olivnega olja in česna)
- mocarela, parmezan

- olivno olje







Postopek:
Na olivnem olju popražimo čebulo in česen, dodamo narezane paradižnike, sušene paradižnike, paradižnikov koncentrat, na kratko premešamo na zmernem ognju in nato zalijemo z jušno osnovo in vodo. Dodamo še začimbe in kis. Kuhamo cca. 25-30 minut. Kuhane sestavine s paličnikom spasiramo in prelijemo v ognjevarne posodice, na vsako položimo rezino popečene bagete s česnom in rezino mocarele. Po želji potresemo še z naribanim parmezanom. Pečemo na 200 C približno 10-15 minut, da se sir lepo zapeče.


Nasvet: Juha naj ne bo pregosta, preden jo date v pečico. Vedite, da se v pečici še zgosti. :)


Pa dober tek! ;)

Komentarji