Nadevan pšan'c

Priprava pšan'ca:
Najprej piščanca dobro posolimo z morsko soljo, pod kožo namastimo z maslom in olivnim oljem, ter dodamo še vejice rožmarina.


Za nadev:
- jetrica (ponavadi se drobovina dobi tudi že s piščancem, če ni, kupiš posebej)
- 1 ovsena ali pirina žemlja, pecivo ali 2 dobri rezini kruha
- 1- 1.5 dl mleka
- 1/2 manjše na drobno nasekljane čebule
- narezani sveži šampinjoni (za dobro pest)
- predhodno skuhana ajdova kaša
- 1 jajce
- peteršilj
- majaron
- ščepec kumine v prahu
- olivno olje
- sol, poper


V ponvici segrejemo olje, popražimo čebulo, dodamo sesekljana jetrica in šampinjone. Na rahlem oglju pražimo okoli 10 min. Stresemo v sekljalnik in dodamo še vse ostale sestavine.




Ko je nadevan, v namaščen pekač dodamo še zelenjavo po želji (korenje, kolerabo, pastinak..), jaz dodam tudi kakšno jabolko, suho slivo. Tako, zj pa sam še v solarij da dobi barvo! :D ;) Pečemo ga v segreti pečici na 190°C pribl. 1h 40 min (vmes 2x obrnemo in večkrat polijemo s sokom od pečenja; ko ga obrnemo v drugo, ga lahko po želji premažemo z malo mešanice medu in sokom pomaranče). Med pečenjem lahko dolijemo tudi malo vode.




Za prilogo predlagam slastne mlince, ki jih samo namočite v vreli void in preložite v pekač s sočnim sokom od pečenja. Na srednjem ognju jih kar v tem istem pekaču še malo premešate in popečete.


Pa dober tek vam želim! ;)











Komentarji