Zapečena brokoli in cvetača z bešamelom in sirom

Potrebuješ:
- brokoli
- cvetačo
- olivno olje
- sir po želji (jaz sem tokrat uporabila domači mladi kravji sir)
... in za bešamel omako:
- 50g masla
- 50g moke
- 0,5 mleka
- ščepec soli, popra, muškatnega oreščka


Bešamel omaka:
V kozici stopimo maslo, dodamo moko in mešamo, da zmes postane gladka, Na rahlem ognju počasi ob mešanju dolivamo mleko, in začinimo. Z metlico mešamo približno 5 min, da se zmes zgosti (če je pregosta, lahko dodamo še malo mleka).









Tako, ko imamo pripravljen bešamel, na pekač, pokapljan z olivnim oljem položimo cvetačo, brokoli, začinimo (sol, poper, lahko dodamo tudi nasekljan peteršilj, rožmarin..), prelijemo z bešamelom, posujemo z naribanim sirom po lastni izbiri in pečemo na 200°C ok. 30-35 min, da se lepo zapeče.

Pa dober tek! ;)

Komentarji