Sestavine:
- 3-4 fileji pange
- zelenjava (brokoli, korenje, cvetača, bučke, krompir)
- 3 - 4 jajca
- 2 dl smetane za kuhanje
- 1 dl vode
- 1 dl mleka
- sol
- poper
- rožmarin, timijan, žajbelj, peteršilj... (po okusu)
- krušne drobtine
- 1 skodelica naribanega parmezana
- olivno olje
Postopek:
1. Pekač naoljimo ter vanj položimo poljubno izbrano zelenjavo, dobro začinimo in prelijemo z mešanico jajc, smetane, mleka ter vode.
2. Na zelenjavo položimo začinjene fileje pange in vse skupaj pokapljamo z olivnim oljem.
3. Za lepo hrustljavo skorjico potresemo še z krušnimi drobtinami.
4. Pečemo na 190°C - 200°C 30 min. 10 - 15 min pred koncem pečenja potresemo še z naribanim parmezanom.
- 3-4 fileji pange
- zelenjava (brokoli, korenje, cvetača, bučke, krompir)
- 3 - 4 jajca
- 2 dl smetane za kuhanje
- 1 dl vode
- 1 dl mleka
- sol
- poper
- rožmarin, timijan, žajbelj, peteršilj... (po okusu)
- krušne drobtine
- 1 skodelica naribanega parmezana
- olivno olje
Postopek:
1. Pekač naoljimo ter vanj položimo poljubno izbrano zelenjavo, dobro začinimo in prelijemo z mešanico jajc, smetane, mleka ter vode.
2. Na zelenjavo položimo začinjene fileje pange in vse skupaj pokapljamo z olivnim oljem.
3. Za lepo hrustljavo skorjico potresemo še z krušnimi drobtinami.
4. Pečemo na 190°C - 200°C 30 min. 10 - 15 min pred koncem pečenja potresemo še z naribanim parmezanom.
Pa dober tek! ;)
Komentarji
Objava komentarja