Apfelstrudel souffle

Sestavine (za 2 souffleja):
- 1/2 jabolka ali 1 manjše
- 1/2 žličke cimeta
- 2 kapljici vanilijevega ekstrakta
- 25 g masla
- 1 žlica moke
- 1,5 dl mleka
- 2 rumenjaka
- 3 beljaki
- 3 žlice rjavega sladkorja
- malo masla in sladkorja za posodice






Prvo si pripravimo posodice za souffle: premažemo jih z maslom in posujemo s sladkorjem.
Maslo v kozici stopimo na rahlem ognju, dodamo moko, žlico sladkorja ter z metlico dobro mešamo do kremaste zmesi. Ko se ohladi, dodamo narezano jabolko, cimet in vse skupaj zmešamo s paličnikom, ter dodamo rumenjaka in premešamo. Beljake stepemo v sneg (postopoma dodajamo žlici sladkorja).Vse sestavine počasi premešamo (kremasti zmesi rahlo dodajamo po malo stepenih beljakov). Zmes vlijemo v posodice, obrišemo robove in pečemo na 180°C 17 min.







Komentarji