Enolončnica za krožn'k polizat

Sestavine:
- 500 g svinjskega mesa narezanega na kocke
- 500 g prekajenih svinjskih reber (lahko tudi malo več, ne bo nič narobe! :D )
- 200 g prekajene slanine
- 300 g stročjega fižola
- 2 večja krompirja
- 2 čebuli
- 3 stroki česna
- 2 dl pasiranega paradižnika
- žlica paradižnikovega koncentrata
- 2 lovorjeva lista
- majaron
- par vejic nasekljanega peteršilja
- 3 dobre žlice olivnega olja
- sol, poper




Na segreto olivno olje dodamo čebulo, rahlo posolimo in popražimo. Dodamo svinjsko meso narezano na kocke in nekaj časa pražimo še naprej. Dodamo stročji fižol in stisnjen česen (jaz ga včasih narežen na čisto tanke lističe), majaron, peteršilj, premešamo, pokrijemo in malo podušimo. Nato dodamo pasiran paradižnik, parad. konc. in vodo (ok. 2L, dolijemo lahko po potrebi). Dodamo narezana prekajena rebra in slanino, na kocke narezan krompir in lovorjeva lista. Dosolimo po potrebi in popopramo. Glede soli pa en nasvet: raje dosolimo še proti koncu, ko je jed skoraj skuhana, ker jo prekajeno meso spusti kar veliko. Pokrito kuhamo na zmernem ognju najmanj dobro uro.


Pa dober tek! ;)

Komentarji