Hasselback krompir

Sestavine:
- olivno olje
- sol, poper
- zelišča (timijan, rožmarin, koper, žajbelj, drobnjak, ...)
- maslo (lahko uporabimo tudi tistega s česnom in zelišči)
- srednje veliki krompirji s tanko lupino




V krompir delamo globoke zareze, vendar pazimo, da ga ne prerežemo in da ostane v kosu. Nasvet: Če se krompir na površini 'premika' oz. je nekako nepravilne oblike, mu na tenko odrežemo 'spodnji del' (tistega s katerim ga bomo položili na pekač), tako da dobimo ravno površino. :)




Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo zarezane krompirje ter jih dobro premažemo z mešanico olivnega olja, soli, popra in začimb. Na vsakega dodamo še par koščkov masla.
Včasih dodam med zareze tudi malo slanine ali pancete. Če pa se odločite za parmezan, ga dodajte šele 10-15 min pred koncem pečenja.
Pečemo na 200°C 40-45 min.


Predlog: Če vam ostane še kaj prostora na pekaču, lahko priložite tudi nadevane paradižnike s feta sirom ali skuto, tako kot lahko vidite na prvi sliki. :)




Pa dober tek! :)

Komentarji