Nekvašena pogača z blitvo in olivnim oljem

Sestavine:
Za testo: - 500 g moke
               - 3 žlice ekstra deviškega olivnega olja
               - 1/2 žličke soli
               - 250 ml vode


Za nadev: - par vejic svežeg peteršilja
                 - 1 kg blitve
                 - 1/2 rdeče čebule
                 - sol


Za premaz: - 2 stroka česna
                   - olivno olje




Postopek:
1. Blitvo narežemo na trakce, dodamo nasekljano čebulo in peteršilj, posolimo ter prelijemo z dobro žlico olivnega olja in premešamo.
2. V posodo presejemo moko, dodamo sol, olivno olje, vodo in zamesimo testo. Testo mora biti fino gladko in mehko.
3. Testo razdelimo na 2 dela ter vsakega na tenko razvaljamo v krog. Na rahlo pomokan pekač položimo prvi krog, nadevamo in pokrijemo z drugim. Zavijemo rob oz. prepletemo (kot je vidno na sliki).




4. Pečemo na 200°C cca. 20 minut.
5. Ko je pečena, jo premažemo z mešanico olivnega olja in stisnjenega česna in na kratko pokrijemo s krpo.




Pa dober tek! ;)

Komentarji