Paradižnikove bombetke

Sestavine:


- 500 g moke
- 1,5 dl tople vode
- 1/2 kocke svežega kvasa
- 1 jajce
- žlička sladkorja
- žlička soli
- 4 žlice olivnega olja
- 3 žličke paradižnikovega koncentrata + 1 dl tople vode
- 1 žlica olja za premaz
- sezam




Postopek:


1. V posodici zmešamo 1,5 dl tople vode z žličko sladkorja in vanjo nadrobimo kvas. Počakamo, da se naredi kvasec (cca. 5-10 min).
2. V drugi posodici dobro premešamo 1 dl tople vode in paradižnikov koncentrat.
3. V večjo posodo natrosimo moko, naredimo vanjo jamico, dodamo pripravljeni kvasec, pripravljen paradižnikov koncentrat, vse preostale sestavine in zamesimo testo.
4. Iz testa naredimo 12 kroglic, ki jih položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Bombetke pustimo na toplem vzhajati 15 min.
   Nasvet: Ker morajo vzhajati na toplem, priporočam, da date sami pekač, še preden nanj položite bombetke, na hitro v malo segreto pečico, le toliko, da se malo segreje. :)
5. Bombetke pečemo na 220°C 10-15 min (odvisno od pečice). Zadnje 3 minute peke jih premažemo z oljem in posujemo s sezamom.
6. Pečene bombetke vzamemo iz pekača in jih za nekaj časa pokrijemo s krpo, da postanejo lepo mehke.




Jaz sem naredila slastne mini burgerje t.i. sliderse, so pa fini tudi sendviči ali pa kar ob dobrem narezku. Naj teknejo tudi vam! ;)

Komentarji