Pasta alla carbonara

Ah ... le kdo je ne bi oboževal! :) Obstaja toliko različic za to slastno omako, nekateri dodajo veliko smetane, rumenjake, cela jajca ali pa kombinacijo obeh, nekateri dodajo česen itd. Prava italijanska carbonara je brez smetane in naj bi vsebovala še čebulo, kar meni osebno ne ustreza, zato sem jo prilagodila po svojemu okusu.




Sestavine: (za 2 osebi)
- 150 g sušene oz. dimljene pancete, slanine ali špeha (včasih kar malo kombiniram; odvisno kaj imam v hladilniku)
- 3-4 rumenjaki (odvisno od velikosti jajc)
- 1 dl smetane za kuhanje
- 200 g testenin
- cca. 50 g sveže naribanega parmezana ali pecorina
- sol
- sveže mleti poper
- olivno olje
- peteršilj, bazilika, origano (po želji)




Postopek:
V posodici premešamo rumenjake, smetano za kuhanje, začimbe in žlico naribanega parmezana ali pecorina (ostalo pustimo za posip).
Na olivnem olju popečemo narezano slanino in prelijemo z mešanico, premešamo in odstavimo z ognja.
V slani krop damo kuhati testenine in jih 2-3 minute pred koncem kuhanja dodamo v ponev z omako, premešamo in do konca pokuhamo.
Ko postrežemo na krožnike, posujemo s preostalim parmezanom ali pecorinom.




Poskusite tudi njoke carbonara! ;)




Pa dober tek! ;)

Komentarji