Pečen džuveč

Sestavine:
- 25 dag riža
- 1 melancan
- 1 bučka
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika babura
- 2 paradižnika
- 1 manjša čebula
- 3 stroki česna
- olivno olje
- sol, poper
- peteršilj, rožmarin
Po želji lahko dodate tudi na lističe narezano korenje.




Postopek:
1. Skuhamo riž.
2. Zelenjavo narežemo in položimo na pekač obložen s papirjem za peko. Solimo, popramo po okusu, dodamo še peteršilj in rožmarin. Dobro prelijemo z olivnim oljem.
3. Pečemo na 200°C cca. 30 minut.
4. Pečeno zelenjavo nasekljamo in dodamo k rižu, premešamo, po potrebi še dosolimo in prelijemo z olivnim oljem po okusu.




Ta priloga je tako slastna in enostavna za narediti, prileže pa se h ribam, mesu z žara ali pa kar kot samostojna jed, ki jo lahko še potresemo s svežim slanim ali feta sirom.


Jaz sem jo tokrat priložila k pečenemu fileju rdeče postrvi.


Pa dober tek! :)

Komentarji