Ragu

Sestavine:
- 1 večja čebula
- 3 stroki česna
- 500 g mešanega mletega mesa (goveje, svinjsko)
- 2 sveža pasirana paradižnika
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- ščepec sladkorja
- sol, sveže mleti poper
- peteršilj, bazilika, majaron, rožmarin
- olivno olje (cca. dobre 4 žlice)
- 1,5 dl goveje jušne osnove
- 1,5 L vode (+ po potrebi)




Na segretem olivnem olju pražimo in posolimo na drobno nasekljano čebulo. Dodamo nasekljan česen, še malo popražimo in nato mleto meso, solimo in popramo, dodamo nasekljane začimbe, pražimo, nato pa pokrijemo in še malo podušimo, občasno premešamo. Dodamo pasirana paradižnika, paradižnikov koncentrat in ščepec sladkorja. (Nasvet: Če uporabimo bolj 'sladek' paradižnik, mogoče sladkor ni potreben.) Dolijemo še jušno osnovo in vodo, premešamo in pokrijemo, kuhamo na rahlem ognju 2 uri, občasno premešamo (po potrebi dolijemo še malo vode, ter toliko da za prst prekrije meso).
Še en nasvet: Če naredite večjo količino raguja in se vam naslednji dan ne luštajo testenine, ga lahko uporabite za slastno musako.


Pa dober tek! :)

Komentarji