Rizi bizi s piščancem in svinjino

Sestavine:
- 250 g piščančjih prsi narezanih na kocke
- 250 g svinjine narezane na kocke
- 300 g zamrznjenega graha
- 3oo g riža
- 1/2 večje čebule
- 1 strok česna
- 2-3 dl kokošje ali zelenjavne jušne osnove
- peteršilj, majaron, kumina v prahu
- sol, poper
- olivno olje
- voda za zalivanje (po potrebi)




Na segretem olivnem olju pražimo malo posoljeno na drobno nasekljano čebulo, dodamo meso in stisnjen česen. Po okusu solimo, popramo, dodamo začimbe in pražimo vsaj 5 min. Nato pokrijemo za 10 min (občasno premešamo). Dodamo zamrznjen grah in spet pokrijemo. Dušimo še vsaj 5 min. Nato dodamo riž, premešamo, zalijemo z jušno osnovo in potrebno vodo. Ogenj zmanjšamo in kuhamo 20 min (odvisno od riža). Nasvet: Če je potrebno dolivati vodo, dolijte vrelo. Jaz sem na koncu dodala še žlico domače svinjske masti, ampak to je stvar okusa. Lahko pa dodate kakšno žlico masla.
Pa dober tek! ;)

Komentarji