Široki rezanci (fettuccine) z jurčki in panceto

Sestavine:
- posušeni jurčki (30 g)
- dimljena pancetta (10-15 dag; po želji)
- 100 ml smetane za kuhanje
- začimbe (koper, majaron, peteršilj, žajbelj)
- sol, poper
- olivno olje (2 žlici)
- široki rezanci (fettuccine) (200 g)




Posušene jurčke namočimo v 2dl tople vode (vodo prišparamo).
Na segretem olivnem olju popečemo narezano panceto in dodamo odcejene jurčke. Na zmernem ognju še malo popražimo, dodamo smetano za kuhanje in prišparano vodo od namočenih jurčkov, začimbe, solimo, popramo po okusu.


Medtem damo kuhati rezance (večinoma se kuhajo od 5-9 min) in vsaj 2-3 min pred koncem kuhanja, vzamemo male vode od testenin (2dl) in jo prilijemo v ponev z jurčki in panceto. Nato testenine odcedimo, dodamo v ponev, rahlo premešamo in pokuhamo do konca. Nasvet: če je potrebno, lahko dolijete še malo vode.
Jaz potem dodam še kakšno žlico kisle smetane, lahko tudi nariban parmezan.


Pa dober tek! ;)

Komentarji