Špinačni rezanci z gamberi

Sestavine:
- 250 g špinačnih rezancev
- 400 g gamberov
- 2 večja stroka česna
- 3 paradižniki (Nasvet: Jaz včasih kombiniram s češnjevim, če nimam pri roki pravi 'sladek' paradižnik.)
- 1 dl belega vina
- žlica krušnih drobtin
- peteršilj (po želji še bazilika, rožmarin)
- sol, poper
- olivno olje




Postopek:
1. V slani krop damo kuhati testenine.
2. Medtem na olivnem olju na hitro popražimo nasekljan česen in dodamo gambere, rahlo pražimo cca. 3 minute. Dolijemo belo vino in še na kratko pokuhamo (cca. 2 min).
3. Dodamo paradižnik (1 nasekljan, 2 s paličnikom spasirana z 2 žlici vode).
4. V ponev z omako dolijemo še 1 dl vode, v kateri se kuhajo testenine.
5. Dodamo nasekljan peteršilj, solimo, popramo in dodamo še žlico krušnih drobtin, premešamo.
6. Testenine odcedimo vsaj 1-2 min pred koncem kuhanja in jih dodamo v ponev z omako, premešamo in pokuhamo do konca.




 Pa dober tek! ;)

Komentarji