Štruklji z bučo in kremnim sirom

Seveda se lahko izdelave testa lotimo sami, ampak ta način je veeliko hitrejši in enostavnejši. ;)


Sestavine:
- vlečeno testo
- 1 manjša buča (po želji)
- kremni sir (Philadelphia)
- sol, poper
- maslo
- krušne drobtine
- mleti lešniki, orehi




Bučo očistimo, narežemo na kocke in skuhamo, odcedimo in spasiramo s paličnim mešalnikom. Dodamo 2-3 žlice kremnega sira ter solimo in popramo po okusu.
Na krpo položimo list vlečenega testa, ga malo poškropimo z vodo, nanj položimo drugega, spet poškropimo in položimo še tretjega. 2/3 testa premažemo z nadevom. S pomočjo krpe zavijemo v štrukelj.
Tako pripravljenega dobro zavijemo v prozorno folijo za živila in nato še v alu folijo. Lahko pa zavijete tudi v kuhinjsko krpo in z elastiko ali vrvico dobro zaprete robove. Kuhamo v slanem kropu cca. 30 min.


Na maslu popražimo krušne drobtine, mlete lešnike in orehe ter v njih povaljamo kuhane štruklje.
Predlagam da popečete še malo na kocke narezane pancete ali slanine in postrežete ob motovilcu z bučnim oljem.


Pa dober tek! :)

Komentarji