Puranji medaljoni in praženi njoki v gorgonzolini omaki z rukolo

Sestavine:
- 500 g puranjih prsi oz. filejev
- 70 g gorgonzole (predlagam mehke gorgonzole dolce)
- 2 dl smetane za kuhanje
- za 2 pesti rukole
- par vejic peteršilja
- 500 g krompirjevih njokov
- sol, poper
- ščepec muškatnega oreščka
- olivno olje







Postopek:
1. Puranje fileje potolčemo in narežemo na manjše medaljone. Solimo, popramo in na olivnem olju na hitro popečemo, zmanjšamo ogenj, pokrijemo in še na kratko podušimo.
Pečene medaljone preložimo na krožnik in pokrijemo z alu folijo, da ostanejo topli.
2. Njoke skuhamo (cca. 2-3 minute), odcedimo in jih splaknemo s hladno vodo (da niso pocasti).
3. Kuhane njoke popražimo kar v isti ponvi, v kateri smo popekli medaljone. Po želji jih še malo posolimo in popopramo (vendar pazite, ker je že sama omaka dosti slana).




4. V kozici pripravimo omako: 2 žlici olivnega olja, smetana za kuhanje, gorgonzola, ščepec muškatnega oreščka in 1dl vode. Sestavine na rahlem ognju počasi mešamo, da dobimo lepo kremasto omako. Dodamo še rukolo, nasekljan peteršilj in še malo pokuhamo.








Pa dober tek! :)

Komentarji