Clafoutis s češnjami

Sestavine: (Količina sestavin je za 2 okrogla pekača premera 18 cm.)
- 30 dag izkoščičenih češenj
- 2 jajci
- 55 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 250 ml smetane za stepanje
- 75 ml hladneg mleka
- vanilin sladkor (1/3 vrečkice)
- ščepec soli
- po želji: - rum (10 ml)
                - Cointreau (10 ml)




Priprava:
1.) Stepemo jajca in sladkor.
2.) Postopoma dodajamo moko in fino premešamo, da nimamo grudic.
3.) Dodamo še smetano in mleko, vanilin sladkor in čisto malo soli. Po želji dodamo tudi rum in Cointreau.
4.) Z metlico ali el. mešalnikom mešamo cca. 1 minuto.
5.) Pekač rahlo namastimo z maslom in posujemo s sladkorjem v prahu ter ga na hitro segrejemo v pečici..
6.) Nanj položimo češnje in prelijemo z dobljeno zmesjo (v višini 3-4 cm).
7.) Pečemo na 200°C cca. 20-25 min (dokler se zlato ne obarva).


 
Nasvet: 1. Lahko dodamo tudi kakšno kapljico vanilijeve ali mandljeve arome.
             2. Namaščen pekač lahko posujemo tudi s kokosovim ali rjavim sladkorjem.
             3. Nikar ne odpirajte pečice med peko, da sladica ne upade.


Če vas je ta enostavna in tako kremasta sladica navdušila, probajte še z bananami ali kakim drugim sadjem (jagodami, malinami, robidami...).










Pa dober tek!! ;)


Komentarji