Pica iz nekvašenega testa s tuno, mocarelo in parmezanom

Sestavine: (za 1 kom)
-  ZA TESTO:
     - 100 g moke
     - 1 polna žlica olivnega olja
     - 1/2 male kavne žličke soli
     - 0,8 - 1 dl tople vode
- tuna iz konzerve
- sesekljan paradižnik (pelati)
- mocarela
- parmezan
- bazilika
- origano
- po želji še čebula, stisnjen česen, koruza, olive..




Priprava:
1.) Zamesimo fino gladko testo brez grudic.
2.) Testo na delovni povšini na hitro 'raztegnemo' s pomočjo prstov, nato si pomagamo še z valjarjem in robove kar z rokami raztegnemo v krog. Testo naj bi prišlo fino gladko in da se ne lepi na delovno površino, če pa se slučajno zgodi, slednjo malo pomokajte.


3.) Pečico segrejemo na 200°C in rahlo pomokan pekač na hitro segrejemo.

4.) V segret pekač položimo testo (pazimo, da se ne opečemo!) in nanj položimo ostale sestavine.
5.) Pečemo 20 minut.




Pa dober tek! ;)



Komentarji