Razkošna bučna juha

Sestavine:
- 1 manjša hokaido ali muškatna buča
- 1/2 rdeče čebule
- 1-2 stroka česna
- 1 korenček
- muškatni orešček, mleta kumina (po 1/3 čajne žličke)
- lovorjev list
- sol, poper
- 1L zelenjavne ali kokošje jušne osnove + dodatna voda (odvisno od željene gostote)
*Po želji dodajte tudi malo pastinaka, peteršiljeve korenine ali gomolja zelene.
*Za dekoracijo: hrustljavo popečena panceta ali slanina, lahko tudi popečene kockice dimljenega tofuja, kisla smetana, balzamična glazura, bučno olje, parmezan, peteršilj, bučna in sončnična semena...






Postopek (1. način):
1. Olupljeno bučo in korenje narežemo in pečemo v pečici na 180°C dokler se ne zmehča.
2. Na segretem olivnem olju popražimo čebulo, jo posolimo, dodamo česen, še rahlo popražimo in nato dodamo še pečeno bučo in korenje, začinimo ter zalijemo z jušno osnovo.
3. Kuhamo še cca. 20 min in s paličnikom spasiramo (pred tem odstranimo lovorjev list).





Postopek (2. način): 
1. Na segretem olivnem olju popražimo čebulo, jo posolimo, dodamo narezano bučo in korenje, premešamo, zmanjšamo ogenj in dodamo še česen. Nekaj časa rahlo pražimo.
2. Nato dodamo še začimbe in zalijemo z jušno osnovo.
3. Kuhamo dokler se sestavine dobro ne zmehčajo.
4. S paličnikom spasiramo do svilnato kremaste juhe (pred tem odstranimo lovorjev list).
* Če je potrebno, dodamo še vrele vode. Odvisno od željene gostote. Meni je najbolj všeč ravno pravšnja, ne pregosta pa tudi spet ne preredka.



Preostane nam samo še, da to slastno juho po želji dekoriramo in uživamo. ;)


Pa dober tek! ;)


Komentarji