Bao štručke


Sestavine:
- 370 g moke (tip 400) 
- 2 dl tople vode
- 1,5 jž sladkorja
- 1,5 čž suhega kvasa
- 1,5 čž pecilnega praška
- 1 jž olja + sezamovo olje (lahko tudi navadno) za poškropit
Postopek:
1. V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, kvas, vodo (v kateri smo raztopili sladkor) in olje. Zamesimo testo: sprva počasi mesimo 1 min, nato pojačamo hitrost in mesimo še okrog 6 min. Na delovni površini ga na hitro dodelamo ročno.
2. Testo pustimo počivati v rahlo naoljeni posodi pokritega s prozorno folijo za živila in krpo okrog 1-1,5 h, da se podvoji.
3. Dokler testo počiva, si pripravimo pek papir. Izrežemo ga na kvadrate. Za velikost si pomagamo s kozarcem, s katerim bomo izrezovali kroge.
4. Na rahlo pomokani površini razvaljamo testo na približno 0,7 cm debeline.
5. S pomočjo kozarca izrezujemo kroge in jih takoj prelagamo na pek papir. Vsakega narahlo poškropimo ali premažemo z oljem.
6. Vsak krog preklopimo in ga po površini čisto narahlo poravnamo z valjarjem.
7. Tako pripravljene kuhamo na pari približno 10 min. Po želji jih lahko potem na hitro popečete v segreti ponvi na par kapljic olja.


Nasvet:
- Če delam štručke za 2 osebi, prepolovim količine sestavin in dobim 10 manjših štručk. Količina je seveda odvisna tudi od velikosti krogov, ki jih boste naredili.
- Sol naj v štručke ne bi šla, ampak če boste pripravili kak bolj lahek nadev, lahko sestavinam dodate tudi kak ščepec soli.
 Pa dober tek! :)
Komentarji