Domača sladka fantazija

Sestavine:
- 40 g ajdove moke
- 40 g pšeničnega zdroba
- 25 g mletih orehov
- 25 g mletih lešnikov
- 1 olupljeno in naribano jabolko
- 1 olupljen in nariban korenček
- 0,5 dl stopljenega kokosovega masla
- 1,5 dl ovsenega mleka
- 1 manjše jajce (vel. M)
- 65 g sladkorja
- 10 g vanil sladkorja (1 vrečkica)
- 4 g pecilnega praška (1/3 vrečkice)
- 1/2 žličke cimeta
- sok 1/2 limone
- sok 1/2 pomaranče
- ščep soli


Sestavine za čokoladno glazuro:
- 50 g temne čokolade za kuhanje
- 20 g kokosovega masla
- žlica ovsenega mleka


Nasvet: - Jaz pečem v manjšem okroglem pekaču premera 18 cm, če uporabite večji pekač, količine podvojite oz. prilagodite. Prav tako bodite pozorni tudi pri času peke, ker bo verjetno v tem primeru potreboval malo dalj časa v pečici.






Priprava:
1.) Naribano jabolko in korenček pokapamo s sokom limone.
2.) Zmešamo ajdovo moko, pšenični zdrob, pecilni prašek, cimet, ščep soli ter primešamo še mlete lešnike in orehe.
3.) V večji posodi z metlico stepemo kokosovo maslo, sladkor, vanil sladkor in jajce. Primešamo še mešanico suhih sestavin z moko, mleko ter jabolko in korenček.




4.) Pekač namastimo s kokosovim maslom in vlijemo pripravljeno mešanico. Pečemo v segreti pečici na 180°C 30 min.
5.) Še vročega poškropimo oz. pokapamo s svežim sokom pomaranče.
6.) V kozici na rahlem ognju raztopimo maslo in čokolado, dodamo žlico mleka in mešamo dokler ne dobimo fine sijoče glazure, s katero prelijemo kolač. Pustimo, da se ohladi.
P.s. Kot vidite na spodnji sliki, pri nas nikoli ne dočaka, da se popolnoma ohladi.. :D






Pa dober tek! ;)

Komentarji