Sestavine:
- 5 dag gresa (pšeničnega zdroba)
- 3 dag instant ajdovih žgancev
- 1/3 vrečke pecilnega praška (4 dag)
- 5 dag mletih orehov
- 7 dag sladkorja
- 0,3 kokosovega olja
- 0,7 mleka
- 1 manjše razžvrkljano jajce
- 1 olupljeno in naribano jabolko
- 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
- žlica limoninega soka
- ščep soli
+ sok 1 pomaranče za že pečen kolač! (cca.1 dl)
Sestavine za čokoladno glazuro:
- 50 g temne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
- žlica mleka
Nasvet: - Jaz pečem v manjšem okroglem pekaču premera 18 cm, če uporabite večji pekač, količine podvojite oz. prilagodite.
- Če je jajce večje, ga posebej razžvrkljamo in dodamo le 2/3.
Priprava:
1. V skledi premešamo suhe sestavine in dodamo še mokre sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v namaščen pekač.
2. Pečemo v segreti pečici na 180°C približno 30 minut.
3. Še vroč kolač poškropimo s pomarančnim sokom in prelijemo s čokoladno glazuro. Pustimo da se ohladi.
Ohlajen kolač po želji postrežemo z mareličnim ali pomarančnim džemom ali marmelado, posujemo z orehi, mandlji...
Pa dober tek! ;)
- 5 dag gresa (pšeničnega zdroba)
- 3 dag instant ajdovih žgancev
- 1/3 vrečke pecilnega praška (4 dag)
- 5 dag mletih orehov
- 7 dag sladkorja
- 0,3 kokosovega olja
- 0,7 mleka
- 1 manjše razžvrkljano jajce
- 1 olupljeno in naribano jabolko
- 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
- žlica limoninega soka
- ščep soli
+ sok 1 pomaranče za že pečen kolač! (cca.1 dl)
Sestavine za čokoladno glazuro:
- 50 g temne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
- žlica mleka
Nasvet: - Jaz pečem v manjšem okroglem pekaču premera 18 cm, če uporabite večji pekač, količine podvojite oz. prilagodite.
- Če je jajce večje, ga posebej razžvrkljamo in dodamo le 2/3.
Priprava:
1. V skledi premešamo suhe sestavine in dodamo še mokre sestavine. Vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v namaščen pekač.
2. Pečemo v segreti pečici na 180°C približno 30 minut.
3. Še vroč kolač poškropimo s pomarančnim sokom in prelijemo s čokoladno glazuro. Pustimo da se ohladi.
Ohlajen kolač po želji postrežemo z mareličnim ali pomarančnim džemom ali marmelado, posujemo z orehi, mandlji...
Pa dober tek! ;)
Mislite, da bi lahko instant ajdovih žgancev zamenjala z ajdovo moko?
OdgovoriIzbriši