Čoko-skutin kolač s figovim džemom

Sestavine:


Za biskvit:
- 2 jajci (vel. M)
- 65 g temne čokolade
- 40 g pasirane skute
- 30 g moke
- 1/2 vrečice bourbon vanilijevega sladkorja (5 g)
- 1 žlica sladkorja
+ maslo in sladkor v prahu za pekač
+ figov džem za premaz


Za čokoladni preliv:
- 65 g temne čokolade
- 25 g kokosovega masla


Nasvet: Količina sestavin zadošča za manjši okrogel pekač premera 18 cm. Za večje pekače količine prilagodite.




Postopek:
1. Pekač rahlo namastimo in poprašimo s sladkorjem v prahu.
2. Čokolado raztopimo na pari in pustimo, da se malo ohladi. Rumenjake in bourbon vanilijev sladkor z metlico dobro stepemo ter dodamo še skuto in raztopljeno čokolado. Dobro premešamo. Dodamo še moko in spet dobro premešamo, da dobimo lepo enotno zmes.
3. Beljake s postopnim dodajanjem žlice sladkorja stepemo v sneg ter ga z lopatico postopoma primešamo k rumenjakom.
4. Zmes zlijemo v pekač in pečemo v segreti pečici na 180°C 15-20 min.






5. V posodici dobro premešamo 2-3 žlice džema ter z njim premažemo pečen biskvit. Pustimo, da se džem nazaj 'strdi'.
6. Medtem pripravimo čokoladni preliv. Na pari ali v kozici raztopimo kokosovo maslo in natrgano ali nasekljano čokolado. Rahlo mešamo, da dobimo fino sijočo zmes. Ko se malo ohladi, prelijemo kolač in pustimo, da se popolnoma ohladi. Najbolje, da ga potem postavimo še v hladilnik.
7. Ohlajen kolač postrežemo z žlico mešanice pasirane skute in figovega džema (2:1). Nasvet: Kolač režemo z nožem, katerega smo malo držali pod vročo vodo. Tako nam bo čokolada ob rezanju manj pokala.

Pa dober tek! :)



Komentarji