Čokoladna bomba

Sestavine:
Za biskvit:
- 2 jajci (vel. M)
- 5 dag sladkorja
- 10 dag masla (sobne temp.)
- 7,5 dag temne čokolade
- 2 jž moke
- 1/4 pecilnega praška (3 g)
- 0,5 dl mleka ali soka pomaranče za že pečen biskvit


Za kremo:
- 0,5 L smetane za stepanje
- 200 g temne čokolade


Količina sestavin zadošča za pekač premera 20 cm.








Postopek:
1. Na pari raztopimo na kockice natrgano ali sesekljano čokolado. Pustimo, da se malo ohladi.
2. Rumenjake, polovico sladkorja in maslo penasto vmešamo. Nato primešamo še raztopljeno čokolado.
3. Postopoma dodajamo še moko pomešano s pecilnim praškom.
4. Beljake stepemo s postopnim dodajanjem preostalega sladkorja v sneg.
5. V mešanico z rumenjaki z lopatico narahlo primešamo še sneg beljakov.





6. Pečemo v rahlo namaščenem ali s papirjem za peko obloženem pekaču v segreti pečici na 180°C cca. 15-20 min.
7. Dokler se biskvit peče, pripravimo kremo. V kozici na rahlem ognju segrejemo (ne sme zavreti!) smetano za stepanje ter ji dodamo na kockice natrgano ali sesekljano čokolado. Z metlico nežno mešamo* na rahlem ognju dokler ne dobimo fine sijoče čokoladne kreme. *Mešamo res počasi in nežno, da se nam ne naredijo mehurčki. Pustimo, da se malo ohladi.
8. Še vroč biskvit poškropimo z mlekom ali s svežim sokom pomaranče (slednji mi je mnogo ljubši) ter v pekač z biskvitom prilijemo čokoladno kremo. Torto dobro ohladimo oz. najbolje, da jo pustimo čez noč v hladilniku.
9. Ohlajeno čokoladno bombo po želji okrasimo s svežim sadjem, praženim kokosom, ... ali posujemo s kakavom v prahu.



Pa prijetno sladkanje! ;)






Komentarji