Makova rolada z borovničevo-jagodno kremo

Sestavine:


Za biskvit:
- 6 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 1 vanillin sladkor
- 8 dag mletega maka
- 2 dag moke


Za kremo:
- 1,5 dl smetane za stepanje
- 20 dag skute
- skodelica borovnic in jagod
- žlica sladkorja ali medu (po želji)
- 1,5 kremfix




Postopek:
1. Rumenjake, 4 žlice sladkorja in vanillin sladkor penasto vmešamo ter jim primešamo še mak in moko.
2. Beljake s postopnim dodajanjem 2 žlic sladkorja stepemo v sneg.
3. Sneg z lopatico postopoma primešamo k rumenjakom.
4. Pečemo v pekaču, obloženim s papirjem za peko, v segreti pečici na 200°C 15-20 min.
5. Še vroč biskvit (s papirjem za peko vred) zavijemo v obliki rolade v kuhinjsko krpo. Pustimo, da se ohladi.
6. Smetano in 1 kremfix stepemo. Preostalo 1/2 kremfixa pa vmešamo v skuto.
7. Skuto in sadje (+sladkor ali med, če želimo) sesekljamo v sekljalniku ali spasiramo s paličnim mešalnikom. Dobljeno sadno skuto primešamo k stepeni smetani. Kremo postavimo za cca. 1 uro v hladilnik.
8. Ohlajeni biskvit odvijemo, premažemo z nadevom ter zavijemo v rolado. Postavimo v hladilnik, da se krema malo strdi in biskvit prepoji z okusi.


Pa dober tek! :) 

Komentarji