Orehova rolada z Manner čokoladno kremo

Sestavine:


Za biskvit:
- 6 jajc
- 5 žlic sladkorja
- 1 vanillin sladkor
- 10 dag mletih orehov


Za kremo:
- 250 dl smetane za stepanje
- 10 dag Manner temne čokolade


Postopek:
1. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepem v sneg s postopnim dodajanjem 3 žlic sladkorja in vanilijevega sladkorja. Rumenjake in preostali 2 žlici sladkorja z metlico dobro razžvrkljamo.
2. V sneg postopoma narahlo primešamo orehe in nato še rumenjake s sladkorjem.
3. Pečemo na papirju za peko v segreti pečici na 200°C 20 min. Nasvet: Papir za peko na pekač 'pričvstimo' tako, da pekač čisto narahlo namastimo z maslom in naj položomo oz. pritisnemo papir.
4. Takoj, ko je biskvit pečen, ga skupaj s papirjem za peko zavijemo v obliki rolade ter zavijemo v kuhinjsko krpo. Pustimo, da se ohladi.5. Medtem pripravimo slastno kremo. Čokolado natrgamo na kockice ali sesekljamo in raztopimo na pari. Smetano stepemo in ji z metlico primešamo malo ohlajeno čokolado. Postavimo za vsaj 1 h v hladilnik.


6. Ohlajen biskvit odvijemo, premažemo s čokoladno kremo in zavijamo nazaj v rolado (sproti odtranimo tudi papir za peko).
7. Rolado postavimo za vsaj 5 ur ali najbolje kar čez noč v hladilnik. Ampak... težko je čakat kajne? ;) Jaz si vedno prej še kakšen košček odrežem (kot na spodnji sliki), ampak verjemite, da je še bolj božanstvena dobro ohlajena.  

 
Pa dober tek! :)

Komentarji