Ratatouille tart

Sestavine:
- 1 velika bučka
- 1 melancan
- 2 paradižnika
- 2 rumeni papriki
- 1 rdeča čebula
- listnato testo
- olivno olje
- sol
- poper
- začimbe: rožmarin, bazilika, ...


Za paradižnikov 'džem':
- 1/4 rdeče čebule
- 2 manjša stroka česna
- pest češnjevih paradižnikov
- žlica rjavega sladkorja
- pol žličke soli
- voda
Postopek:
1. Najprej pripravimo paradižnikov džem. V kozici na segretem olivnem olju začnemo pražiti sesekljano čebulo, ko se razpusti in fino zadiši, dodamo na lističe narezan česen in nato še sladkor. Dobro premešamo na rahlem ognju, da sladkor ne zagori. Nato dodamo še narezane paradižnike. Solimo in dodamo malo vode (cca.1-1,5 dl) ter kuhamo dokler se paradižniki ne razmehčajo. Če je potrebno dolijemo še malo vode. Dobro pretlačimo ali spasiramo s paličnim mešalnikom. Dokler se hladi pripravimo zelenjavo.2. Zelenjavo narežemo na tanke kolobarje. Skušamo biti čimbolj natančni, saj bi v primeru predebelih kolobarjev zelenjava ostala nepečena.
3. Listnato testo preložimo na rahlo namaščen pekač in dobro pritisnemo na dnu in ob robovih ter ga z vilico prepikamo.
4. Testo narahlo premažemo z džemom in nanj polagamo kolobarje zelenjave po enakem zaporedju (bučka, melancan, paradižnik, paprika, čebula) v obliki vrtnice (začnemo od zunanjega roba proti sredini). Na vsake toliko časa posolimo, popopramo in posujemo z začimbami.
5. Tako pripravljen tart dobro pokapamo z olivnim oljem.6. Pečemo v segreti pečici na 200°C cca. 25-30 min.Pa dober tek! :)
Komentarji