Sladko zelje s krompirjem, piščancem in slanino

Sestavine:
- 1 manjša čebula
- 1 glavica mladega zelja
- 2 srednje velika krompirja
- 1-2 korenčka
- cca. 350-400 g piščančjih filejev (prsi brez kosti)
- 150 g hamburške slanine ali suhe prekajene slanine
- sol
- poper
- žlička sladkorja
- 2 žlici paradižnikovega koncentrata
- žlička mlete sladke rdeče paprike
- žlica sesekljanega peteršilja
- žlica moke
- olivno olje




Postopek:
1. V loncu na segretem olivnem olju začnemo pražiti na drobno nasekljano čebulo toliko časa, da postekleni in se zmehča. Nato dodamo na kocke narezano piščančje meso, solimo, popramo, premešamo in rahlo pražimo le toliko, da piščanec na zunaj ni več popolnoma surov. Nato dodamo žlico moke in premešamo (pražimo na rahlem ognju, da se nam moka ne sprime!).
2. Dodamo narezano zelje in korenček ter spet premešamo. Dolijemo toliko vode, da pokrije sestavine.
3. Nato pa dodamo še olupljen in na kose narezan krompir, slanino, paradižnikov konc., mleto papriko, sladkor in peteršilj ter dolijemo še toliko vode, da pokrije sestavine.
4. Povečamo ogenj, pokrijemo in pustimo, da zavre. Nato ogenj malo zmanjšamo in pokrito kuhamo še cca. 1 uro. Vmes dolivamo vodo po potrebi ter dosolimo po okusu.


Pa dober tek! :)

Komentarji