Torta 'La Chocolate'

Sestavine:


Za sočni biskvit:
- 3 jajca (vel. M)
- 3 žlice sladkorja
- 1 vrečica bourbon vanilijevega sladkorja (10 g)
- 10 dag mletih lešnikov
- 10 dag mletih orehov
- 10 dag moke
- 70 dag temne čokolade
- 1/3 vrečice pecilnega praška (4 g)


Za rahlo čokoladno kremo:
- 1,3 dl smetanje za stepanje
- 70 dag temne čokolade
- 1 jž pasirane skute
- 1 kremfix (10 g)
+ za 'naked' premaz: 1,2 dl smetane za stepanje, 1 žlička sladkorja v prahu, 1/2 vrečice kremfixa (5 g)


Za dekor: jagode ali drugo sadje po izbiri (borovnice, maline, robide,...)
                 čokoladni ostružki


Nasvet: Količine so za pekač velikosti 28x15 cm. Iz te količine dobimo 1 pravokoten biskvit, ki je dovolj za 1 manjšo torto, če ga razrežemo na 2 enaka dela. Če želimo večjo torto, količine prilagodimo. Npr.: Lahko spečemo 2 biskvita (2x po 3 jajca, ...) in količino sestavin za kremo podvojimo. V tem primeru biskvita ne prerežemo.




Postopek:
1. Čokolado raztopimo na pari in pustimo, da se malo ohladi.
2. Medtem stepemo 3 rumenjake z 1,5 žlico sladkorja in bourbon vanilijevim sladkorjem.
3. Mlete lešnike, orehe, moko in pecilni prašek premešamo ter dodamo k rumenjakom. Primešamo še raztopljeno čokolado.
4. Beljake s postopnim dodajanjem 1,5 žlice sladkorja stepemo v sneg. Cca. 1/5 snega (za dobro žlico) dodamo k zmesi z rumenjaki in z metlico rahlo premešamo (to naredimo zato, ker je sama zmes zelo gosta in bomo tako lažje primešali preostali sneg). Nato z lopatico narahlo primešamo sneg.




5. Pekač čisto malo namastimo in obložimo s papirjem za peko ter vlijemo maso za biskvit.
6. Pečemo na 180°C 15 min.
7. Pečen biskvit pustimo, da se malo ohladi. Medtem pripravimo kremo.
8. Čokolado raztopimo na pari. Smetano in kremfix stepemo. K stepeni smetani nato z lopatico primešamo skuto in malo ohlajeno raztopljeno čokolado. Pripravljeno kremo postavimo za cca. 15-20 min v hladilnik.
9. Medtem pripravimo kremo za 'naked' premaz. Smetano, kremfix in sladkor v prahu stepemo.



9. Biskvit razrežemo na 2 enaka dela. Enega premažemo z ohlajeno kremo in naj položimo drugega.
10. Torto s pomočjo lopatice na 'grobo' premažemo s stepemo smetano. Okrasimo z narezanimi in celimi jagodami oz. izbranim sadjem. Postavimo v hladilnik. Kot že veste, je torta najboljša dobro ohlajena.





Slastna kajne? Pa dober tek! :)

Komentarji