Avokadov čokoladni tart

Sestavine:


Za testo:
- 100 g ovsenih kosmičev
- 100 g izkoščičenih datljev
- 30 g kakava v prahu
- 35 g oluščenih mandljev
- 1/2 čž soli
- 0,5 dl vode


Za kremo:
- 230 g avokada
- 30 g kakava
- 95 g izkoščičenih datljev
- 1 jž medu (lahko tudi agavinega ali javorjevega sirupa)
- 1 čž vanilijeve arome
- 1,2 dl kokosovega mleka
- 12 g kokosovega masla


Nasvet: - Količine sestavin so za okrogel pekač za pite premera 26 cm. Iz te količine sestavin lahko naredimo tudi 2 manjša tarta, če imamo mini pekače.
             - Mandlje bomo lažje olupili, če jih bomo predhodno blanširali. Lahko pa kupimo kar mandljeve lističe in je problem rešen.
            


Postopek:
1. Sestavine za testo sesekljamo oz. 'zmeljemo' v sekljalniku. Dobljeno maso oblikujemo v kepo in jo položimo na kos papirja za peko, ki je malo večji od velikosti samega pekača. Nanj položimo še en enak kos papirja za peko in testo razvaljamo v krog. Snamemo zgornji papir in s pomočjo spodnjega testo preložimo na pekač ter ga s prsti enakomerno pritisnemo po dnu in obodu pekača. Postavimo v hladilnik. Medtem pripravimo slastno kremo.
2. Sestavine za kremo prav tako sesekljamo oz. zmeljemo v sekljalniku ali s paličnim mešalnikom. Pekač s testom vzamemo iz hladilnika, vanj vlijemo kremo ter jo enakomerno porazdelimo.
3. Najbolje, da pripravljen tart pustimo čez noč v hladilniku. Lahko ga posujemo s (praženimi) kokosovimi kosmiči, dekoriramo s kokosovo kremo, ... Po želji.


Pa dober tek! :)

Komentarji