Koruzno-pirin kruh brez kvasa

Sestavine:
- 250 g koruzne moke
- 250 g pirine polnozrnate moke
- 0,5 L mineralne vode
- 1 zavitek pecilnega praška (12 g)
- 1 zvrhana čž soli
- 1/2 čž sladkorja
- 1 jž olivnega olja
- mešana semena po želji (bučna, lanena, sezamova, sončnična, ...)




Postopek:
1. V 1. posodi z metlico ali vilico premešamo oz. razrahljamo pirino moko, 1/2 soli, 1/2 sladkorja in 1/2 pecilnega praška. Dodamo 1/2 olja ter 1/2 mineralne vode. Premešamo.
2. V 2. posodi po istem postopku premešamo koruzno moko s preostalo 1/2 sestavin.
3. Pekač namastimo z maslom in poprašimo z moko ali ga obložimo s papirjem za peko.  Izmenično vlijemo testo za kruh (po želji; lahko po 1/3 ali 1/2 vsakega testa).
4. Rahlo posujemo s koruzno ali belo pšenično moko ter z mešanico semen.
5. Pečemo na 190°C 50 min.
6. Še vroč kruh zavijemo za cca. 5-10 min v kuhinjsko krpo.




Pa dober tek! :)

Komentarji