Natur gobova omaka

Sestavine:
- 250 g šampinjonov
- 1/2 manjše do srednje velike čebule
- 2 stroka česna
- žlička sesekljanega peteršilja
- žlička sesekljanega majarona
- sol
- poper
- 0,3 dl olivnega olja
- 1,5 dl vode (+ malo po potrebi)




Postopek:
1. Čebulo in česen na drobno nasekljamo. Gobe pa narežemo na srednje debele lističe.
2. V kozici segrejemo olivno olje ter dodamo čebulo. Mešamo in pražimo na rahlem do zmernem ognju dokler se popolnoma ne zmehča oz. rahlo karamelizira.
3. Dodamo še česen in premešamo.
4. Ko se česen zmehča, dodamo še gobe. Pražimo, dokler se gobe rahlo ne zmehčajo.
5. Dodamo še začimbe, solimo in popramo po okusu ter dolijemo vodo.
6. Ko zavre, vzamemo za cca. 1/3 omake ter jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Prilijemo jo nazaj v kozico, premešamo ter kuhamo še cca. 10 min. Če je potrebno, dolijemo malo vode.
Nasvet: Omako lahko naredimo posebej ali pa v ponvi, v kateri smo pekli zrezke. Torej ... zrezke popečemo na olivnem olju, jih prestavimo na krožnik ter pokrijemo z alu folijo. V isti ponvi nadaljujemo postopek za omako. Zrezke vrnemo v omako, pokrijemo in kuhamo še cca. 5-10 min.


Pa dober tek! :)

Komentarji