Pirin kruh brez kvasa

Sestavine:
- 500 g pirine polnozrnate moke
- 1 zavitek pecilnega praška (12 g) ali vinskega kamna
- 1 zvrhana čž soli
-  ščep (rjavega) sladkorja
- 0,5 L mineralne vode
- 1,5 jž olivnega olja
- mešanica semen po želji (bučna, lanena, sončnična, ...)


Nasvet: - Če želimo rahli rustikalni videz kruha, lahko zmes za kruh pred peko potresemo še z belo pšenično moko.




Postopek:
1. Pečico segrejemo na 190°C. Pekač namastimo in rahlo poprašimo z moko ali obložimo s papirjem za peko.
2. Z metlico premešamo oz. razrahljamo pirino moko, sol, sladkor ter pecilni prašek ali vinski kamen.
3. Prilijemo še olje in mineralno vodo. Dobro premešamo.
4. Zmes vlijemo v pekač, posujemo z belo pšenično moko in semeni.
5. Pečemo 50 min. 
6. Pečen kruh vzamemo iz pekača ter ga za cca. 5 min ovijemo v kuhinjsko krpo.




Mmmm... že diši kajne? Pa dober tek! :)

Komentarji