Piščanec v škrniclju s krompirjem, koprom in limono

Piščanec v škrniclju... preprosto yuumm! Dalmatinci bi rekli v škartocu, Italijani al cartoccio in Francozi en papillote.
Kakorkoli že, jedi pripravljene v škrniclju so meni ene najljubših. Zakaj? Zato ker je priprava skrajno enostavna (pride prav, ko nimam veliko časa), presenečenje v paketku pa se duši oz. peče v lastnih sokovih in ko le tega odpremo, božansko zadiši, okusi pa so fantazija za naše brbončice. Povrh tega pa še prekrasno izgleda pa tudi ni veliko posode za pomit. :D
Na tak način rada pripravljam tudi ribe, morske sadeže, veliko zelenjave in še in še... Zato ne bodite presenečeni, ko se bodo ideje za razne jedi v škrniclju vrstile na mojem blogu.


Sestavine: (1 porcija)
- 200-250 g piščančjega fileja
- 1 večji krompir
- šopek svežega kopra
- 1-2 rezini limone
- sol
- poper
- 0,5-0,7 dl olivnega olja




Postopek:
1. Piščančji file in krompir narežemo na srednje velike kocke.
2. Papir za peko položimo v skledico ali globji krožnik ter nanj položimo krompir, piščanca, vmes solimo, popramo po okusu, dodamo sveže nasekljan koper, limono in prelijemo z olivnim oljem.

3. Papir dobro zapremo, v tem primeru zgoraj zavijemo ter položimo na pekač.
4. Pečemo v segreti pečici na 180°C 30-35 min. Čas peke je odvisen od velikosti kock, na katere smo narezali sestavine.

5. Zraven lahko postrežemo še poljubno solato in uživamo.

Mmm... že omamno diši, kajne? Pa dober tek! :)




Komentarji