Puhaste palačinke s hrustljavo panceto

Sestavine:
- 1 rumenjak
- 2 beljaka
- 40 g moke
- 0,2 dl mineralne vode
- 1 čž pecilnega praška
- 1/2 vrečice vanilijevega sladkorja (5 g)
- 1/2 jž sladkorja
- 1/3 čž soli
- panceta
- med ali javorjev sirup
- rikota
- orehi
- kokosovo maslo in maslo za ponev





Postopek:
1. Moko, sol in pecilni prašek premešamo (z vilico ali metlico razrahljamo).
2. Rumenjake ter vanillin sladkor stepemo z metlico. Nato med stepanjem dodajamo še moko ter mineralno vodo. Vse skupaj zmešamo do fine enotne zmesi.
3. Beljake stepemo toliko, da se začnejo peniti, nato dodamo še sladkor in stepemo do konca.
4. Beljake z lopatico postopoma narahlo primešamo k rumenjakom.
5. V ponvi na rahlem do zmernem ognju (!) segrejemo kos kokosovega masla in košček masla.
6. Maso za palačinke jemljemo z večjo žlico ter jo narahlo položimo na segreto maščobo.


7. Ko se palačinke spodaj lepo zlato obarvajo oz. zakrknejo ob robovih, jih pazljivo obrnemo ter popečemo do konca.
8. Pečene palačinke preložimo na krožnik, ter hrustljavo popečemo še rezine pancete.
9. Slastne palačinke serviramo s hrustljavo panceto, žlico rikote, prelijemo z medom ali javorjevim sirupom ter posujemo s (praženimi) orehi in uživamo.


Pa dober tek! :)

Komentarji