Puranji zrezki v mandljevi skorjici

Sestavine:
- puranji file (fino narezan; za 4 večje zrezke oz. količina samega mesa po želji)
- moka
- krušne drobtine
- jajce
- mleko
- sol
- mandljevi lističi
- olje (sončnično, kokosovo maslo, arašidovo; po izbiri)




Postopek:
1. Narezane fileje rahlo potolčemo (lahko tudi s pomočjo dlani) čez prozorno folijo za živila ter jih z obeh strani posolimo. Zrezki naj ne bodo pretenki, pa predebeli tudi ne.
2. Pripravimo 3 krožnike. Na prvega (plitkega) stresemo moko ter jo z vilico razrahljamo. V drugem (jušnem) z metlico dobro stepemo jajce z 0,2-0,3 dl mleka. Na tretjega pa stresemo mešanico moke, krušnih drobtin ter mandljevih lističev v razmerju (1:1:1/2).
3. V ponvi segrejemo olje. Zrezke najprej z obeh strani povaljamo v moki (potresemo, da gre odvečna moka stran), nato jih z obeh strani potopimo v jajcu z mlekom (zrezek vedno držimo za rob in dvignemo, da se 'odcedi' odvečna zmes), nato pa ga še z obeh strani povaljamo v mešanici z mandljevimi lističi.
Nasvet: - Če so nam prsti med paniranjem posameznih zrezkov 'pocasti', roke sproti umijemo in obrišemo.
             - V mešanico moke, drobtin in mandljevih lističev lahko dodamo tudi malo žafrana ali žafranike; po želi.
4. V segretem olju zrezke ocvremo do lepe zlate do zlatorjave barve.
Nasvet: Zrezki morajo znotraj ostati sočni, zato naj ogenj nikar ne bo premočan. Olje je dovolj segreto, ko se okoli lesene kuhalnice začnejo delati mehurčki.
5. Zrezke postrežemo s pojubno prilogo; npr. z dobrim praženim krompirjem in solato, rižem s kurkumo, ...




Pa dober tek! :)

Komentarji