Rižota s piščancem in šparglji

Sestavine:
- 350 g piščančjih prsi (file)
- 200 g (divjih) špargljev
- 1 rdeča čebula
- 2 stroka česna
- 1/2 manjšega korena zelene
- 250 g riža (okroglozrnati, arborio)
- sol
- poper
- 1 čž rjavega sladkorja
- 1,5 dl piščančje jušne osnove ali žlička 'vegete'
- 1 dl mleka
- 3 dl vode (+ po potrebi)
- 0,5 dl olivnega olja
- parmezan




Postopek:
1. Piščančja prsa narežemo na majhne do srednje velike kocke. Špargljem odlomimo olesenele dele ter jih narežemo na manjše kose. Čebulo in česen na drobno nasekljamo, koren zelene pa narežemo na majhne kockice.


2. V ponvi segrejemo olivno olje ter začnemo pražiti čebulo. Dodamo ji ščepec soli in pražimo, dokler se ne zmehča. Nato dodamo še česen in piščančje meso, solimo, popramo, premešamo in pražimo, dokler na videz meso ni več surovo. Dodamo še šparglje, koren zelene in sladkor ter pražimo, dokler se zelenjava malo ne zmehča.


3. Dodamo riž in premešamo, da na hitro postekleni ter zalijemo z jušno osnovo in vodo.
4. Pokrijemo in pustimo, da se na rahlem do zmernem ognju kuha cca. 10 min.
5. Nato premešamo ter dolijemo še mleko, pokrijemo in kuhamo še cca. 15 min. Občasno premešamo ter dolijemo vode po potrebi. Če je potrebno, dosolimo po okusu.
Opomba: Čas kuhanja je odvisen od izbranega riža.
6. Rižoto postrežemo, po želji posujemo z naribanim parmezanom in uživamo.

Pa dober tek! :)

Komentarji