Sladke šnite s sadjem iz pečice

Sestavine:
- 6 rezin kruha (za toast ali takega z mehko skorjico); cca. 150 g
- 1-1,5 čajna skodelica borovnic in narezanih jagod
- 3 jajca
- 1,5 dl mleka
- 1,5 dl sladke smetane
- 1 jž žlica medu
- 1/2 čž vanilijeve arome
- 1/2 vrečice vanilijevega sladkorja (5g)
- ščep soli
- 1 čž limonine lupinice
- 1/2 skodelice mandljevih lističev
- maslo za pekač
- sladkor v prahu in med za serviranje


Opomba: Količina sestavin zadošča za manjši pekač premera 18 cm.






Postopek:
1. Pekač namastimo z maslom in potresemo s sladkorjem v prahu.
2. Jajca, mleko, sladko smetano, vanillin sladkor, med, aromo vanilije, ščep soli in limonino lupinico z metlico dobro stepemo. V dobljeni mešanici potopimo vsako rezino kruha (rezine se morajo dobro prepojiti).
3. Rezine polagamo v pekač ter med vsakim slojem potresemo z borovnicami in narezanimi jagodami.
4. Tako pripravljene rezine v pekaču prelijemo še z preostalo mešanico ter po vrhu položimo še malo sadja.
Nasvet: Pekač z rezinami in sadjem lahko postavimo za 30 min do 1 h v hladilnik, da se sestavine fino prepojijo.
5. Pečemo v segreti pečici na 190°C 30-35 min (dokler se zlatorjavo ne obarva). Nasvet: Če želimo, lahko na polovici peke vzamemo pekač iz pečice, posujemo z mandljevimi lističi ter spečemo do konca.
6. Pečene slastne rezine po želji potresemo še s sladkorjem v prahu in prelijemo z medom.




Pa dober tek! :)

Komentarji