Slastna jajca s skuto in šparglji

Sestavine: (za 1 porcijo)
- 2 jajci
- žlica pasirane skute
- šparglji (3-5 kom)
- sol
- poper
- maslo
- olivno olje




Postopek:
1. Šparglje narežemo na kolobačke in večje dele z vršički. V ponvi segrejemo 1-2 žlici olivnega olja in popečemo šparglje (cca. 3 min - max. 5 min). Šparglje prestavimo na krožnik.
2. V skledici z metlico dobro razžvrkljamo jajci (da se začnejo peniti) ter vmešamo še skuto.  Solimo ter popramo po okusu. Lahko dodamo tudi čilijeve kosmiče... po želji.
3. V tej isti ponvi razpustimo košček masla (za cca. 1/2 žlice) in dodamo še 1/2 žlice olivnega olja. V ponev vlijemo jajca s skuto in na zmernem ognju počakamo, da malo zakrknejo. Ogenj zmanjšamo. Nato potresemo s šparglji (vršičke pustimo) in z leseno lopatko rahlo 'natrgamo' na večje kose napol pečena jajca ter jih začnemo narahlo mešati in obračati (jajca morajo ostati sočna; ne smemo jih prepeči).
4. Še vroča postrežemo, po želji prelijemo z olivnim oljem in uživamo. Jaz sem tokrat zraven postregla še proseno kašo s kurkumo.


Pa dober tek! :)

Komentarji