Slastne šnite z rikoto in borovnicami

Sestavine:
- 6 rezin kruha (za toast ali z mehkejšo skorjico)
- 4 jajca
- 1,5 dl mleka
- 150 g rikote
- borovničev džem (za cca. 1 kozarec)
- 1 čž vanilijeve arome
- 1 jž medu
- 1/2 vrečice vanilijevega sladkorja (5 g)
- ščep soli
- skodelica borovnic (+ malo češenj po želji)
- maslo in sladkor v prahu za pekač
- sladkor v prahu, 100 g rikote in med za serviranje




Postopek:
1. Pekač namastimo z maslom ter potresemo s sladkorjem v prahu.
2. V posodi z metlico dobro stepemo jajca, vanillin sladkor, sol, med in vanilijevo aromo toliko, da se speni. Zmes prelijemo v globok krožnik. 

3. Vsako rezino kruha zarežemo tako, da dobimo žepek.

4. Vsak žepek nadevamo s polno žličko rikote in borovničevega džema. Tako nadevane rezine eno za drugo dobro potopimo v jajčno zmes ter jih sproti polagamo v pekač.

5. V jajčno zmes, ki nam je ostala, z metlico primešamo še preostalo rikoto od nadeva ter vse skupaj prelijemo čez rezine v pekaču.
6. Tako pripravljene šnite potresemo še s svežimi borovnicami in izkoščičenimi češnjami, ter po vrhu dodamo še par koškov masla.

7. Pečemo v pečici segreti na 190°C 30 min, nato pokrijemo (če imamo primeren pokrov ali pa z alu folijo) in pečemo še 10 min.
8. Še vroče postrežemo z žlico rikote, posujemo s sladkorjem v prahu ter prelijemo z medom (po želji).

Pa dober tek! :)



Komentarji