Špargljevi žepki z gorgonzolo in šunko

Sestavine: (za 6 žepkov)
- listnato testo (275 g)
- šparglji (18-21 kom)
- gorgonzola (cca. 130 g)
- 6 rezin šunke ali kuhanega pršuta (po izbiri)
- 1 jajce + 2 žlici vode
- 2-3 žlice olivnega olja
* med (po želji)




Postopek:
1. V ponvi segrejemo olivno olje ter na hitro popečemo šparglje (cca. 2 min). Nasvet: Špargljem po potrebi odstranimo pretrde olesenele dele.
2. Razvaljano listnato testo razrežemo na 6 enakih večjih 4-kotnikov, katere takoj prestavimo na pekač obložen s papirjem za peko. Na vsakega položimo rezino šunke, košček do dva gorgonzole ter šparglje (2-3 kom). *Tukaj lahko kombiniramo : Lahko dodamo samo sir ter šparglje in žličko medu (po želji).
3. Jajce in 2 žlici vode z metlico dobro razžvrkljamo.
4. Robove žepkov prepognemo (kot kaže slika) ter premažemo z jajcem. Nasvet: Malo premažemo tudi spodnji rob, čez katerega prepognemo zgornjega, da bo žepek lepše držal skupaj.







5. Pečemo v segreti pečici na 190 - 200°C cca. 20 min. 
6. Jaz jih pečene prelijem z malo medu in posujem z orehi. Postrezite po želji in uživajte.


Pa dober tek! :)



Komentarji