Domač pirin hlebec brez kvasa

Sestavine:
- 300 g pirine polnozrnate moke
- 200 g bele pšenične moke
- 1 jž olivnega olja
- 3 jž tekočega jogurta
- 0,5 L mineralne vode
- 1 zavitek pecilnega praška (12 g)
- 1 zvrhana čž soli
- 1/2 zvrhane čž sladkorja
- (neoluščen) sezam ali semena po želji
- maslo za pekač




Postopek:
1. Pekač namastimo z maslom ter poprašimo z moko.
2. Obe moki dobro premešamo (z metlico) s pecilnim praškom. Primešamo še sol in sladkor.
3. Nato med mešanjem z leseno kuhalnico dodajamo še jogurt, mineralno vodo ter olivno olje.
4. Zmes vlijemo v pekač, ter s kuhalnico enakomerno razporedimo oz. pogladimo zmes od sredine proti robu pekača.
5. Posujemo s sezamom in malo bele pšenične moke.
6. Pečemo na 180°C 50 min.


Pa dober tek! :)

Komentarji