Sestavine:
Za testo:
- 150 g moke
- 5 g pecilnega praška
- 1/2 jž olivnega olja
- 1/2 čž soli
- 1/3 čž sladkorja
- 1 dl gazirane vode
Ostalo:
- 200 g pasirane skute
- 1-2 nektarini
- sol in sladkor po okusu
- med
- orehi, pistacije
Količina sestavin zadošča za 4 kruhke.
Postopek:
1. Iz danih sestavin zamesimo testo ter ga razdelimo na 4 dele. Vsakega na pomokani površini še na hitro dodelamo z rokami. Nato jih z dlanmi sploščimo ter raztegnemo v krog. Kruhke oblikujemo s prsti (!). Preložimo jih na pekač obložen s papirjem za peko ali pomaščen in pomokan pekač.
2. Kruhke obložimo še s skuto in narezanimi nektarinami. Skuto po okusu solimo in sladkamo.
3. Pečemo v segreti pečici na 200°C cca. 15-20 min.
4. Še vroče kruhke polijemo z medom in potresemo z orehi in pistacijami.
Za testo:
- 150 g moke
- 5 g pecilnega praška
- 1/2 jž olivnega olja
- 1/2 čž soli
- 1/3 čž sladkorja
- 1 dl gazirane vode
Ostalo:
- 200 g pasirane skute
- 1-2 nektarini
- sol in sladkor po okusu
- med
- orehi, pistacije
Količina sestavin zadošča za 4 kruhke.
Postopek:
1. Iz danih sestavin zamesimo testo ter ga razdelimo na 4 dele. Vsakega na pomokani površini še na hitro dodelamo z rokami. Nato jih z dlanmi sploščimo ter raztegnemo v krog. Kruhke oblikujemo s prsti (!). Preložimo jih na pekač obložen s papirjem za peko ali pomaščen in pomokan pekač.
2. Kruhke obložimo še s skuto in narezanimi nektarinami. Skuto po okusu solimo in sladkamo.
3. Pečemo v segreti pečici na 200°C cca. 15-20 min.
4. Še vroče kruhke polijemo z medom in potresemo z orehi in pistacijami.
Pa dober tek! :)
Komentarji
Objava komentarja