Kokosova pita z borovnicami

Sestavine:
Za krhko kokosovo testo:
- 100 g kokosove moke
- 170 g bele pšenične moke
- 63 g sladkorja
- 100 g margarine z maslom (npr. Rama butter, ...)
- 25 g kisle smetane
- 7 g vanilijevega sladkorja
- 1 beljak
- ščep soli
- 1/2 zavitka pecilnega praška (6 g)


Za kokosov puding:
- 40 g kokosovega pudinga v prahu
- 3,5 dl kokosovega napitka (z rižem)
- 1,5 jž sladkorja v prahu (sladkamo po okusu)


Za borovničevo plast:
- 130 g borovnic
- 1 jž rjavega sladkorja
- 1 čž gustina
- 1 zvrhana jž borovničevega džema


Količina sestavin zadošča za pekač premera 18 cm.




Postopek:
1. Margarino z maslom, sladkor ter vanilin sladkor penasto vmešamo.
2. Nato postopoma dodajamo še beljak, sol, kislo smetano ter obe moki premešani s pecilnim praškom.
3. Dobimo večjim krušnim drobtinam podobno teksturo. Polovico testa v taki obliki si prišparamo za kasneje, preostalo polovico pa dokončamo z rokami ter oblikujemo v kroglo.
4. Testo na pomokani površini razvaljamo v krog velikosti pekača ter ga preložimo na rahlo pomaščen in pomokan pekač. Pritisnemo oz. poravnamo ga po dnu pekača ter ga še malo z vilico prepikamo.
5. Potisnemo v segreto pečico na 180°C za 13 min.
6. Borovnice premešamo z gustinom, sladkorjem ter džemom.  Dobljeno mešanico razporedimo po testu.
7. Puding v prahu dobro premešamo z 1,5 dl kokosovega napitka in sladkorjem. Preostali napitek v kozici dobro segrejemo ter primešamo še mešanico s pudingom. Na rahlem do zmernem ognju mešamo z metlico, dokler se ne zgosti.
8. Še vroč puding vlijemo čez borovnice v pekač. Čez pudding pa potresemo oz. razporedimo (če je potrebno, večje kose še malo nadrobimo) še testo, ki smo ga prišparali.
9. Postavimo nazaj v pečico. Pečico zmanjšamo na 175°C in pečemo še 17 min.

Pa prijetno sladkanje! :)




Komentarji