Omleta z bučkami in slanino

Sestavine:
- 4-5 jajc
- 1 srednje velika bučka
- 3 rezine dimljene slanine
- 1 jž pasirane skute
- 1 strok česna
- 1-2 rezini sira po izbiri ali 1 zvrhana jž naribanega
- 1 čž zelene in peteršilja
- sol
- poper
- olivno olje




Postopek:
1. Jajca dobro razžvrkljamo s skuto, solimo ter popramo po okusu. Pečico segrejemo na 200°C.
2. V ponvi na zmernem ognju segrejemo cca. 0,3 dl olivnega olja ter položimo cca. 1/2 na tanjše kolobarje narezane bučke, kot kaže slika. Rahlo posolimo.
3. Nato dodamo še na tenke lističe narezan česen. Ko se bučke malo zmehčajo, vlijemo še 1/2 razžvrkljanih jajc in počakamo, da ob robovih zakrknejo.
4. Nato položimo še preostalo narezano bučko in vlijemo še preostala jajca.
5. Po vrhu položimo še slanino, natrgano rezino sira,  potresemo z zeleno in peteršiljem ter postavimo v pečico za cca. 10-13 min oz. dokler se omleta lepo zlatorjavo zapeče.

Pa dober tek! :)

Komentarji