Piščanec s šampinjoni in rikoto v listnatem testu

Sestavine:
- piščančja prsa (file) cca. 450 g
- šampinjoni 220 g
- 1/2 manjše čebule
- 2 stroka česna
- 150 g rikote
- 1 jž gorčice
- 1 jž timijana
- 1 jž peteršilja
- sol
- poper
- olivno olje
- 1 jajce + 1 jž vode
- sezam (po želji)
Postopek:
1. Piščančja prsa razdelimo na 2 dela. Vsakega posolimo, popopramo. Šampinjone narežemo na tanjše lističe, čebulo in česen pa na drobno nasekljamo. Rikoto premešamo z gorčico. Jajce pa dobro razžvrkljamo z žlico vode.
2. V ponvi segrejemo olivno olje ter popečemo piščančja prsa z obeh strani po cca. 5 min, nato še ob straneh po 3-5 min. Preložimo na krožnik ter pokrijemo z alu folijo.
3. V ponev dodamo še olivnega olja ter začnemo pražiti gobe. Dodamo jim še čebulo in česen. Premešamo. Nato dodamo še timijan in peteršilj. Ko se zelenjava zmehča, posolimo (lahko dodamo tudi ščepc popra; po okusu). Odstavimo.
4. Pečico segrejemo na 180°C.
5. Listnato testo narežemo na širša trakova, toliko da bomo imeli za cca. 3 cm praznega testa ob straneh, da bomo lahko zaprli. Na testo položimo 1/2 gob, ter 1/2 rikotinega nadeva, nato pa še v 1. tretjino testa piščančja prsa. Zavijemo ter podvihamo oz zapremo tudi stranska robova. Isto ponovimo še z drugim filejem.
6. Na pekač položimo papir za peko ter nanj postavimo v listnate srajčke oblečena fileja. Premažemo ju še z jajcem ter posujemo s sezamom (po želji).
7. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 20-25 min.
8. Zraven lahko naredimo še pire krompir ali kremno polento in solato z bučnim oljem in česnom. Po želji. Postrežemo in uživamo.

Pa dober tek! :)


Komentarji