Slasten sataraš s piščancem

Mmm... obožujem to pravo domačo jed. Fletna poletna, z veliko zelenjave in velikokrat na mojem meniju. Za prste polizat!
Vedno me spomne na tiste najljubše okusne jedi iz otroštva. In vedno, ko ga delam z mesom, imam raje večje kose zelenjave.


Sestavine:
- piščančje kračke, 2 kom
- piščančja stegna, 2 kom
- 1 manjša čebula
- 3 stroki česna
- 2 rumeni papriki baburi
- 1 manjši melancan
- 1 velik paradižnik
- sol
- poper
- 1 vejica svežega kopra; po želji tudi malo peteršilja, rožmarina
- olivno olje
- kisla smetana za serviranje




Postopek:
1. Kračke in bedrca malo zarežemo ob kosti ter posolimo in popopramo.
2. V globji ponvi segrejemo cca. 0,5-0,7 dl olivnega olja in meso zlatorjavo popečemo.
3. V ponev dodamo še na večje kose narezano čebulo in papriko. Pražimo, dokler se zelenjava malo ne popeče in zmehča.
4. Nato dodamo še na večje kose ali debelejše lističe narezan česen ter na večje kose narezan melancan. Pustimo, da se na rahlem do zmernem ognju kuha v lastnem soku cca. 20 min. Dosolimo po okusu ter dodamo nasekljano vejico kopra.
5. Nato dodamo še na večje kose narezan paradižnik in pustimo, da se vse skupaj duši v lastnem soku še cca. 15 min.
6. Ko je jed pripravljena, ji še vroči po vrhu dodamo še par žlic kisle smetane.
7. Postrežemo in uživamo.
Nasvet: Jaz zraven naredim še pire krompir. Lahko naredite tudi polento. Ali pa se jedi lotite ob domači pogači. Po želji.


Pa dober tek! :)




Komentarji