Skutina torta

Sestavine:
Za testo:
- 65 g masla
- 20 g kisle smetane
- 1 rumenjak (vel. M)
- 1-2 jž hladne vode
- 180 g moke
- ščep soli
- 1 jž sladkorja
+ cca. 1 jž masla in sladkor v prahu za pekač


Za nadev:
- 30 g masla
- 200 g skute
- 100 g quark sira ('skute')
- 150 ml sladke smetane (za stepanje)
- 2 jajci (vel. M) + beljak, ki nam ostane od testa
- 120 g sladkorja
- 30 g pudinga v prahu (okus: kokos ali vanilija)


Količina sestavin zadošča za pekač premera 18 cm.




Postopek:
1. Maslo, sladkor in rumenjak stepemo z el. mešalnikom.
2. Dodamo še kislo smetano ter sol in premešamo.
3. Nato med mešanjem na najnižji hitrosti dodajamo še moko, dokler ne dobimo krušnim drobtinam podobno teksturo.
4. Dodamo še vodo, premešamo in na hitro s hladnimi rokami zamesimo fino gladko testo oz. kroglo, katero postavimo v hladilnik za toliko časa, dokler pripravimo nadev.
5. Torej, lotimo se še nadeva. Maslo, sladkor ter beljak stepemo v gosto kremo.
6. Dodamo še jajci ter vse skupaj še enkrat stepemo v enotno zmes.
7. Med mešanjem dolijemo še sladko smetano in dodamo puding v prahu.
8. Na koncu primešamo še obe skuti. Vse skupaj dobro premešamo s paličnim mešalnikom v gladko zmes brez grudic.
9. Pekač namastimo ter potresemo s sladkorjem v prahu.
10. Testo vzamemo iz hladilnika ter ga na rahlo pomokani površini razvaljamo v krog (toliko, da bo zadosti še za obod pekača). S pomočjo valjarja testo preložimo na pekač ter ga pritisnemo ob dno in obod pekača. Po dnu ga prepikamo še z vilico.
11. Vlijemo še pripravljeno kremo.
12. Pečemo na spodnji rešetki (!) v predhodno segreti pečici na 170°C 30 min, nato zmanjšamo na 150°C in pečemo še 35 - 40 min.


Tako, zdaj pa je treba samo še počakat, da se ta božanska kremasta skutina torta malce ohladi. Ampak vemo, da je to bolj težko kajne? :)


Pa dober tek! :)




Komentarji