Skutino pecivo z borovničevim džemom

Sestavine:
- 2 jajci
- 250 g nepasirane skute
- 150 g quarka (lahko tudi kisle smetane ali polnomastnega gostega jogurta)
- 2 čž soka limone
- 80 g moke
- 3 g pecilnega praška (1/4 zavitka)
- 50 g sladkorja
- 10 g vaniljevega sladkorja
- 2 zvrhani jž džema iz borovnic (uporabite lahko tudi džem iz jagod, robid, ...)
+ maslo in sladkor v prahu za pekač (uporabimo lahko tudi papir za peko)




Postopek:
1. Najprej zmešamo suhe sestavine (moko, sladkor, vanilin sladkor, pecilni prašek).
2. Z električnim mešalnikom stepemo jajci do gostejše teksture. Nato med mešanjem dodamo še skuto, quark ter sok limone.
3. Sedaj k skutini zmesi dodamo suhe sestavine. Z električnim mešalnikom dobro zmešamo v enotno zmes.
4. Pekač namastimo ter potresemo s sladkorjem v prahu ali pa ga obložimo s papirjem za peko.
5. V pekač vlijemo cca. 2/3 zmesi, ter sem ter tja položimo po 1 zvrhano jž džema. Čez vlijemo še preostalo 1/3 zmesi.
6. S konico noža lahko narahlo v obliki spirale potegnemo skozi zmes z džemom v pekaču (ni pa obvezno). Po vrhu zmes še poravnamo s pomočjo lopatice ali jušne žlice.
7. Pečemo v segreti pečici na 180°C 40 min.
8. Počakamo, da se pecivo malce ohladi in nato postrežemo.


Pa prijetno sladkanje! :)

Komentarji